Cégünkről
A Bernstein Kft bemutatása

A . Bernstein AG 2006-ban alapította meg magyarországi leányvállalatát, a Bernstein Kft-t, budapesti székhellyel a Bernstein szenzorok és kapcsolók magyarországi gyártása céljából.
Cégünk jelenleg mintegy 180 főt foglalkoztat Budapesti telephelyén. Magyarországon egy telephellyel működünk, ezáltal működésünk belső logisztikai többletköltségektől mentes, jól áttekinthető és hatékony.
Minőségbiztosítási rendszerünk ISO 9001:2008 szerint tanúsított. Fő termékeink elektronikus érzékelők és elektromechanikus kapcsolók. Vállalatunknál megvalósuló folyamatos minőségi és technikai fejlesztés következtében az elmúlt évek során bővült a termékpaletta, és ezzel párhuzamosan a rendelésállomány is.
Gyártásunkban a termékek sokszínűsége a jellemző. Főbb termékeink: a kapacitív, az induktív, optikai és a mágneses szenzorok, mechanikus működtetésű biztonsági kapcsolók, és folyadékszint érzékelők. A termékpaletta sokszínűségéhez párosul a gyártási eszközök széles köre. Többek között lézerfénnyel működő precíziós vágó és feliratozó gépeket, műgyanta kiöntő gépeket, tasakozó gépeket, címkenyomtató gépeket, UV megvilágítót, pneumatikus és elektromos csavarozókat, kézi forrasztó állomásokat, és mechanikai megmunkáló eszközöket továbbá speciális, egyedi fejlesztésű mérő és vizsgáló berendezéseket alkalmazunk gyártási tevékenységünk során. Eszköz állományunk az utóbbi években kábelkonfekcionáló berendezésekkel és egy automata összeszerelő sorral bővült.
Gyártásunkat rugalmasan, a vevői igényeket szem előtt tartva szervezzük, kiemelt feladatunknak tekintjük, hogy kifogástalan minőségben, határidőre elkészítsük a vevői megrendelések által meghatározott termékeket.
Sikereinkhez nagymértékben hozzájárul munkatársaink tudása, tapasztalata és elkötelezett igyekezete, melyet nagyra értékelünk. Cégünk vezetése folyamatosan törekszik arra, hogy tapasztalt munkatársainkat kellően motiváló módon, hosszú távon alkalmazhassuk.

A Bernstein cégcsoport története

Robert Hugo Bernstein 1900 körül a szászországi Döbeln-ben elektromos termékeket forgalmazó nagykereskedelmi céget hozott létre.
Hans Bernstein, és Herbert Bernstein – 1922-ben Lipcsében megalapítottak egy gyengeáramú készülékeket gyártó vállalatot, a Monopol GmbH-t, melynek termékeit elsősorban épületgépészeti elektromos vezérlő rendszerekben alkalmazták. 1947-ben Hans Bernstein új telephelyet hozott létre Porta Westfalica-ban, ahol hamarosan beindította a kapcsolók és érzékelők gyártását majd röviddel ezután megkezdték termékeik exportját is.
1978-ban az üzlet vezetését Ursula Bernstein és két fia, Hans-Joachim és Thomas vették át és megalapították a Compact Gehäuse GmbH vállalatot, mely elektronikai berendezések külső borításának gyártását végzi. 1982-ben létrehozták a hartumi fiókelepet, ahova áthelyezésre került a házak és burkolatok gyártása. 1983-ban létrehozták a Secomex GmbH-t ami robbanásbiztos készülékek gyártásával foglalkozott. 1999-ben Bernstein AG néven egyesítésre kerülnek a cégcsoport németországi vállalatai.

A cégcsoport fejlődését jól mutatja, hogy az évek során számos leányvállalat létesült a világ számos pontján

  • 1985 – Bernstein Cobodec SARL., Franciaország
  • 1986 – Benrstein Coliprox Ltd., Anglia
  • 1986 – Bernstein Cosomex GmbH., Ausztria
  • 1991 – Benrstein US., Ameriaki Egyesült Államok
  • 1995 – Bernstein BV., Hollandia
  • 1995 – Bernstein AS, Dánia
  • 1997 – Benrstein SRL., Olaszország
  • 2005 – Bernstein Ltd., Kína
  • 2006 – Benrstein Kft., Magyarország
  • 2006 – Bernstein AG., Svájc